пʼятницю, 12 вересня 2014 р.

Бути щасливим









Не будемо вдавати, ніби нічого не відбувається. Відбувається. Але є одне але.
Щоб не відбувалося, наш обов`язок  - бути щасливим. Тут. Зараз. Щоденно.

Економічна криза, лихоманка Ебола,  вибори, напад інопланетян  – це не події. Це не події нашого життя.  А дитинство наших дітей – це подія. І другого дитинства у них не буде. Тож від того, що ми зробимо для них сьогодні, залежить наше спільне завтра.Залежить більше, ніж від виборів. 

Бо вибори починаються і закінчуються. А керувати всім, як завжди, буде міністерство фінансів.  (Дорослі люди про це знають.)

Кавун на городі може бути знищений не тільки «Градом», а й просто – градом. Але довершена форма  кавуна – це подія. І місяць, що сходить над ставом – подія. І «Вечірня колисанка» на українському радіо, якщо ви слухаєте її регулярно, ну так, років з п`ятдесят  - це подія. І кошенята, яких самовіддано вилизує кицька – це подія. І споглядання цього всього – це подія. Так завжди було. І так завжди буде.

Скоро дітям до школи. У школі їх навчать таблиці множення…  І ще дечому.  Але в школі їх не навчать бути щасливими. Цьому можна навчитися тільки по за школою. У батьків, друзів, бабусі, сусідів, котів...  Так завжди було. І так завжди буде.

Тому – вітаю вас з новим Навчальним Днем!  А не з новим навчальнимроком. З Днем Щастя вас! А не з днемзнань.  Мандруйте. Працюйте. Мрійте.  Спілкуйтесь з живими людьми. І не переставайте хотіти.  Хотіти по-справжньому!

А ще – читайте. Читайте паперові книги. Їх важко відключити.  Навіть інопланетянам.
Паперові книги пахнуть і шарудять. Між сторінками може бути квітка, розчавлена комашка, листок календаря… Там і не таке можна знайти!

«У кого кожен день, в запасі пів – коржа, / У кого свій садок, і хата не чужа, / Хто в рабстві не родивсь, і сам рабів не має, / У того світлий зір і радісна душа.» Омар Хайям.
Той дядько жив п`ятсот років тому. А його й досі читають. Нормальний стаж, як для письменника? До того ж – цілком успішний комерційний проект…

Не будемо вдавати, ніби нічого не відбувається. Відбувається. Але є одне але.
Щоб не відбувалося, наш обов`язок  - бути щасливим. Тут. Зараз. Щоденно.
Будьмо!

Немає коментарів:

Дописати коментар